"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uw onderneming herstructureren?

Denkt u er weleens over om de structuur van uw onderneming te veranderen? Om fiscale, of andere redenen. In sommige gevallen kan een wijziging plaatsvinden met fiscale terugwerkende kracht tot 1 januari 2019. De terugwerkende kracht wordt alleen goedgekeurd als het tijdig wordt geregistreerd bij de Belastingdienst.

onderneming herstructureren

Terugwerkende kracht samenwerkingsverband

Als (rechts-)personen dit jaar een samenwerkingsverband (VOF of maatschap) aangaan of iemand treedt toe tot een bestaand samenwerkingsverband, dan is het mogelijk om dit met terugwerkende kracht tot 1 januari 2019 te laten plaatsvinden. Het resultaat van heel 2019 kan dan tussen alle vennoten worden verdeeld. Dit is alleen mogelijk als de voorovereenkomst voor 1 oktober 2019 is gesloten en schriftelijk is vastgelegd.

Voorovereenkomst terugwerkende kracht geruisloze inbreng in bv

Als een onderneming met terugwerkende kracht naar 1 januari 2019 geruisloos moet worden ingebracht in een bv, dan moet er voor 1 oktober 2019 een voorovereenkomst zijn gesloten en geregistreerd met het daarvoor bestemde geleide formulier. Dit formulier moet aangetekend naar de Belastingdienst worden verstuurd. De bv moet dan uiterlijk op 31 maart 2020 zijn opgericht en tevens moet de onderneming zijn ingebracht. Er geldt een termijn van maximaal 15 maanden.

Opstellen verklaring terugwerkende kracht geruisloze terugkeer

Ook voor een geruisloze terugkeer uit de bv geldt dat deze met terugwerkende kracht (voor de inkomstenbelasting- en vennootschapsbelasting) tot 1 januari 2019 kan plaatsvinden als hiervoor een verklaring wordt opgesteld. Deze verklaring moet voor 1 oktober 2019 zijn opgesteld en samen met het daarvoor bestemde geleide formulier per aangetekende brief naar de belastingdienst worden verstuurd.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, of wilt u de structuur van uw onderneming veranderen? Neem dan contact met mij op. Ik help u graag.

Steven de Gram
directeur fiscaal

s.gram@boschland.nl
0344 60 32 15

< terug naar blogs

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?