"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

de basis voor het nemen van strategische beslissingen

Jaarrekening

Wilt u ook dat uw jaarrekening u meer vertelt dan alleen de cijfers van vorig jaar?
Laat uw jaarrekening samenstellen door Boschland.

inzicht in uw resultaten, ontwikkelingen en kansen

Jaarrekening samenstellen

U als ondernemer wilt weten wat de financiële positie is van uw bedrijf, maar de Belastingdienst, banken en soms ook leveranciers willen graag inzicht in de financiële situatie van uw onderneming. Zekerheid over juiste cijfers is dan belangrijk. Echter, u onderneemt juist graag en wilt uw kostbare tijd niet verspillen aan bijzaken. Laat daarom Boschland uw jaarrekening samenstellen of beoordelen.

Wij zorgen voor een betrouwbare verantwoording aan uw belanghebbenden. We kijken hierbij verder dan uw jaarcijfers. Zo krijgt u niet alleen inzicht in uw resultaten, maar óók in ontwikkelingen, kansen en verbeteringen voor de toekomst. Uw jaarrekening vormt de basis voor het nemen van strategische beslissingen. Wilt u ook weten wat uw verleden kan betekenen voor de toekomst? Laat Boschland uw jaarrekening samenstellen.

Meer dan cijfers

Ondernemen is denken in kansen en mogelijkheden. Uw jaarrekening biedt u volop inzicht in deze kansen. Hoe benut u die optimaal? Loopt u financiële risico’s? Hoe draait u ten opzichte van vorig jaar? En minstens zo interessant: hoe doet u het in vergelijking met de branche? Bestaan er mogelijkheden tot kostenbesparing? Wat zijn (grote) bedreigingen? Als denkers en doeners is dit precies wat wij met u bespreken! 

We houden u als ondernemer – en tegelijkertijd u als bedrijf – een spiegel voor. Zo ziet u wat goed gaat en wat er beter kan. We tonen u de pijnpunten en adviseren over risicobeperking, zodat u uw koers vooruit kan zetten. Welke richting dan ook, samen zijn we op weg.

Uw jaarrekening is belangrijk voor anderen

Het samenstellen van de jaarrekening gebeurt aan de hand van uw bedrijfsadministratie. De jaarrekening geeft dan ook inzicht in de financiële prestaties van uw onderneming. De Belastingdienst en externe financiers, zoals banken, hechten veel waarde aan een jaarrekening. Zij willen een objectief beeld van hoe uw onderneming ervoor staat. Soms willen ze dit extra bevestigen met een accountantscontrole.

Jaarrekening beoordelen

Wilt u als bedrijf meer zekerheid geven over uw jaarrekening, maar is een jaarrekening controle nèt een stap te ver? Kies dan voor een beoordelingsverklaring bij de jaarrekening.

Een beoordelingsverklaring geeft een beperkte mate van zekerheid over de jaarrekening. Zo’n beoordelingsverklaring is soms een wens vanuit de maatschappij, bijvoorbeeld door zorgverleners. Een beoordelingsverklaring is iets anders dan de hierboven genoemde controleverklaring. Een beoordelingsverklaring is qua werkzaamheden minder arbeidsintensief. Het voordeel van een beoordelingsverklaring ten opzichte van een samenstelverklaring is dat de beoordelingsverklaring gegarandeerd meer waardevolle gegevens bevat voor de belanghebbenden van het bedrijf.

Boschland is klantgericht en staat voor maatwerkadvies op ondernemersniveau. Er is dan ook een vast, toegewijd team aanwezig met jarenlange ervaring op het gebied van beoordelingsverklaringen en de juiste inrichting van deze jaarrekeningen.

Jaarrekening controleren

Is uw bedrijf wettelijk verplicht een accountantscontrole te laten uitvoeren? Of wilt u vrijwillig uw jaarcijfers laten controleren? Dan is hiervoor nodig een deskundige accountant die u kunt vertrouwen en die hiertoe bevoegd is. Een committed partner, die meedenkt.

Bij Boschland werken wij samen met committed partners uit ons netwerk die u hierbij kunnen helpen. Bij een jaarrekening controle wordt niet alleen gekeken naar de betrouwbaarheid van uw financiële informatie. Er wordt ook inzicht gegeven in uw bedrijfsrisico’s. Zo levert een wettelijke controle u meer op.

Onze ervaringen en vakkundige inzichten zetten we graag in! Wilt u uw jaarrekening door Boschland laten samenstellen of beoordelen?

Daarom altijd uw jaarrekening laten samenstellen of beoordelen door ons team:

 • U bent verzekerd van overzichtelijke jaarrekeningen
 • We bespreken uw jaarrekening in heldere taal
 • We analyseren uw resultaten
 • De risicovolle posten krijgen extra aandacht
 • We wijzen op risico’s en geven kundig advies voor de toekomst
 • Groot vertrouwen in onze deskundigheid
 • Uw jaarrekening voldoet aan actuele wet- en regelgeving
 • Uitvoeren van branchevergelijkingen, indien gewenst
 • Samenwerken met ons betekent een persoonlijke aanpak

Familie ten Barge

Jordi Nieuwland van Boschland accountants gaat in Zutphen op gesprek bij de familie ten Barge van De Ruif catering en events.

Overige diensten

Accountancy

Onze accountants geven inzicht in uw financiële situatie, zodat u meer uit uw bedrijf kan halen.

Fiscaal advies

Benut uw fiscale kansen met ondersteuning van de specialisten van Boschland fiscaal advies.

Financiële planning

Stap voor stap brengen wij uw financiële situatie in kaart. Helder, duidelijk en overzichtelijk.

Fusies en overnames

De adviseurs van Boschland accountants en adviseurs begeleiden u bij fusies en overnames.

Wij weten de weg

 • Advies voor elke ondernemersvraag
 • Eén vaste sparringpartner
 • Altijd bereikbaar en dichtbij
 • Groeit mee met jouw bedrijf
 • 5 kantoren

Email ons

Stuur ons een bericht en
we nemen contact met je op.

Vul hier ons contactformulier in

Laat je gegevens achter en een van onze deskundige medewerkers neemt contact met je op.

Online software

× Hoe kunnen we je helpen?