"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

maatschappelijk én financieel betrokken

Brancheteam Non-profit

Hulp nodig bij het bestuurs- of financieel verslag? Laat u adviseren door onze non-profit adviseurs

Non-Profit accountant

Non-profit

Non-profitorganisaties hebben doorgaans de rechtsvorm van een stichting of vereniging. Deze zijn verplicht tot het opstellen van een bestuursverslag en een financieel verslag (jaarrekening). Het financieel verslag dient gedeponeerd te worden bij de Kamer van Koophandel (indien middelgroot).  

De vereisten voor het opstellen van een bestuursverslag en een financieel verslag zijn voor stichtingen en verenigingen anders dan voor commerciële ondernemingen. Naast andere verslaggevingseisen is er aanvullende informatie nodig voor het bestuursverslag. Hierbij is ook de grootte van uw stichting of vereniging van belang. Boschland helpt u bij het opstellen van het bestuurs- en/of financieel verslag, zodat deze voldoen aan de eisen.

Beoordeling of controle van het bestuur verslag en financieel verslag

Sommige verenigingen en stichtingen hebben statutair of wettelijk de verplichting tot een controle, of beoordeling van het bestuursverslag en financieel verslag. Het kan ook een vereiste zijn van een subsidieverstrekker. Hierbij is het van belang dat beide zaken geen materiële fouten bevatten. Wij kunnen als branchespecialisten – naast het ondersteunen van het opstellen van het bestuursverslag en financieel verslag – óók de beoordeling of controle uitvoeren. Dit gebeurt conform de ViO, in verschillende teams, intern op ons kantoor

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

De WBTR is per 1 juli 2021 in werking getreden en is speciaal voor stichtingen en verenigingen ingesteld. Door de invoering ervan kan het zijn dat uw statuten niet meer voldoen aan deze wet- en regelgeving. Het is verstandig om dit te laten controleren door onze specialisten. Zij hebben kennis van deze wet- en regelgeving. Waar nodig kunnen zij op maat adviseren over het aanpassen en uitbreiden van uw statuten.

Ultimate Beneficial Owners (UBO)

Stichtingen en verenigingen moeten  1 februari 2023 ingeschreven staan in het UBO-register bij de Kamer van Koophandel. Dit geldt voor de eigenaren of personen, die zeggenschap hebben over de organisatie, de zogenoemde UBO’s (Ultimate Beneficial Owner). Bijvoorbeeld mensen die 25% of meer stemrecht hebben tijdens of na afloop van het wijzigen van de statuten. Iedere stichting en vereniging heeft één of meer UBO’s. Deze wijziging heeft betrekking op de bestuurdersaansprakelijkheid.

Team Non-profit

Johan Bouman

AA

Accountant

Sam Groenhof

Relatiebeheerder

Guido Lems

Assistent-Accountant

Wij weten de weg

  • Advies voor elke ondernemersvraag
  • Eén vaste sparringpartner
  • Altijd bereikbaar en dichtbij
  • Groeit mee met jouw bedrijf
  • 5 kantoren

Email ons

Stuur ons een bericht en
we nemen contact met je op.

Vul hier ons contactformulier in

Laat je gegevens achter en een van onze deskundige medewerkers neemt contact met je op.

Gespecialiseerde branches

Binnen ons accountantskantoor hebben wij diverse, speciale brancheteams opgezet. De accountants en adviseurs binnen deze teams weten alles van kansen & bedreigingen en specifieke wetgeving van de markt. Zet onze vakkennis altijd in! Want wij helpen u vooruit.

Agrarisch

Ondersteuning op administratief en financieel gebied door accountants en adviseurs uit de agrarische sector.

Bakkers

Advies, begeleiding of ondersteuning voor bakkers met financiële én organisatorische vraagstukken

Horeca

Het beste uit uw bedrijf halen met een gelijkwaardige gesprekspartner voor horeca-eigenaren.

Medisch

Ondersteuning bij aanvragen, regelingen, financiering en meer door onze medische adviseurs.

Non-profit

Vrijblijvend sparren met een vakkundige en betrouwbare expert van de branchegroep non-profit.

Online software

× Hoe kunnen we je helpen?