"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

VERGROOT UW SLAGINGSKANS

Bedrijfsovername of Fusie

Wilt u uw bedrijf overdragen, een onderneming van iemand anders overnemen of is fuseren met een ander bedrijf aan de orde? Boschland ondersteunt u in het traject.

Bedrijfsovername

Denk u erover om uw bedrijf over te dragen en wie is dan een geschikte overnamekandidaat? Of bent u eerder van plan de onderneming van iemand anders over te nemen? In ieder geval is een bedrijfsovername of -overdracht een complex en intensief traject. De sleutel tot een succesvolle overdracht is een juiste voorbereiding. De adviseurs van Boschland accountants en adviseurs begeleiden u hierbij. Met een berg aan ervaring weten wij de weg.

Waaraan denken bij een bedrijfsovername?

In het geval van een bedrijfsovername is er veel om over na te denken: neem alleen al die fiscaal/juridische uitdagingen. Wat is het bedrijf ‘waard’? En vergeet niet de personele en arbeidsrechtelijke gevolgen van de overname.

Het is bij een bedrijfsovername van groot belang dat men de beslissing om het bedrijf over te dragen uiterst zorgvuldig maakt. Vaak is uw bedrijf toch ook een beetje uw ‘kindje’. Naast het emotionele deel spelen er ook allerlei fiscale, financiële en juridische aspecten een rol bij een bedrijfsoverdracht. Daarom is het van groot belang om u goed te laten adviseren en begeleiden in dit traject. Wij kijken op detailniveau naar deze onderdelen.

Bedrijfsoverdracht: een meerjaren traject

Een bedrijfsovername is een geleidelijk traject wat meerdere jaren kan duren. Het proces zelf kent namelijk vele facetten, die essentieel zijn voor de slagingskans van koop of verkoop:

 • Wensen overzichtelijk in kaart brengen
 • Optimaliseren waarde onderneming
 • Vaststellen waarde onderneming
 • Opstellen informatiememorandum
 • Zoekproces naar vinden potentiële kopers
 • Onderhandelingen
 • Boekenonderzoek (due diligence)
 • Financieren van de overname

Fusie

Overweegt u een fusie aan te gaan met een ander bedrijf? Of bent u op zoek naar een fusiepartner? Samen kan krachtiger zijn dan afzonderlijk. Samenwerken maakt sterker en biedt nieuwe kansen. Dat is het doel bij een ondernemingsfusie. De uitdaging daarbij is om daadwerkelijk in de praktijk het ‘1+1 = 3’ principe tot stand te brengen. Fuseren kan op verschillende manieren. Is sprake van een volledige integratie, wordt verder gegaan onder een nieuwe of bestaande merknaam, of blijven de bedrijven zelfstandig opereren. Wat zijn de synergiën? Waar zitten de voordelen en de risico’s? Hoe gaat de kosten/baten analyse eruit zien? Kortom, er zijn vele vragen aan de orde en er is veel te doen. Een fusieproces is kent vele facetten, die van belang zijn voor de slagingskans van een fusie. Boschland kan u daarbij van met haar ervaring en kennis van dienst zijn.

Boschland ondersteunt en adviseert in het volledige traject van een bedrijfsovername of fusie. Van de voorbereiding tot de uiteindelijke overdracht of samenwerking. Wilt u weten hoe wij u kunnen ondersteunen?

Neem vrijblijvend contact op. Wij zijn toegankelijk en altijd bereikbaar

Overige diensten

Accountancy

Onze accountants geven inzicht in uw financiële situatie, zodat u meer uit uw bedrijf kan halen.

Fiscaal advies

Benut uw fiscale kansen met ondersteuning van de specialisten van Boschland fiscaal advies.

Financiële planning

Stap voor stap brengen wij uw financiële situatie in kaart. Helder, duidelijk en overzichtelijk.

Fusies en overnames

De adviseurs van Boschland accountants en adviseurs begeleiden u bij fusies en overnames.

Online software

Wij weten de weg

 • Advies voor elke ondernemersvraag
 • Eén vaste sparringpartner
 • Altijd bereikbaar en dichtbij
 • Groeit mee met jouw bedrijf
 • 5 kantoren

Email ons

Stuur ons een bericht en
we nemen contact met je op.

Vul hier ons contactformulier in

Laat je gegevens achter en een van onze deskundige medewerkers neemt contact met je op.

× Hoe kunnen we je helpen?